​Jumbo vindt petitie van dc-personeel ‘jammer’

​Jumbo vindt petitie van dc-personeel ‘jammer’

Jumbo herkent zich niet in het beeld dat de werkdruk in zijn distributiecentra structureel te hoog is. In de reguliere overleggen, waar ook vakorganisaties bij betrokken zijn, is dat niet naar voren gekomen. Dat laat een woordvoerder van de supermarktketen weten aan RetailNews.

Jumbo kreeg dinsdag een petitie overhandigd, die door 480 medewerkers is ondertekend. Volgens FNV eist het personeel dat er een eind komt aan ‘de torenhoge werkdruk in de distributiecentra’. De vakbond wil onder meer dat tijdelijke krachten een vaste aanstelling krijgen.

“We vinden het jammer dat we op deze manier geconfronteerd worden met zaken, temeer we al diverse maatregelen getroffen hebben”, aldus de woordvoerder. Ze wijst er onder meer op dat er wordt geïnvesteerd in slimmer werken, in plaats van harder werken. Zo worden trucks met zelfrijdend vermogen ingezet, waarmee het voor medewerkers onnodig wordt om op- en af te stappen. Ook kiest Jumbo voor batchpacking, waarbij meerdere orders gecombineerd worden tot één of meer pickopdrachten.

“Desalniettemin lopen we niet weg voor onze verantwoordelijkheden en nemen de signalen van onze medewerkers in de distributiecentra zeer serieus”, aldus de woordvoerder. De retailer wil de bevindingen van de medewerkers gebruiken ‘om zaken concreet verder te verbeteren’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!