​Miljoenenverlies voor Marks & Spencer in Nederland

​Miljoenenverlies voor Marks & Spencer in Nederland

Marks & Spencer leed in Amsterdam en Den Haag louter verlies, oplopend tot 3,25 miljoen euro. Bovendien was er geen zicht op verbetering, schrijft de Volkskrant.

De Britse winkelketen maakte dinsdag bekend zich voor de tweede keer terug te trekken uit Nederland. Dat besluit zat er volgens directeur Hans van Tellingen van vastgoedonderzoeker Strabo aan te komen. De voedselafdeling in het Haagse warenhuis ziet er volgens hem fantastisch uit, maar het kledingaanbod ‘straalt een sfeer uit van V&D-achtige confectiemode uit de jaren tachtig'. “Niet goedkoop, wel passé. Als je jong en hip bent, ga je naar H&M, Zara of Primark.”

Marks & Spencer sluit ook zijn winkels in negen andere markten, veelal op het Europese vasteland. Het voelt ‘een beetje als een volgende brexit’, stelt een ingewijde in Het Financieele Dagblad. Veel van de winkels in West-Europa zouden nog in de opbouwfase zitten en geen kans krijgen om winstgevende groei te laten zien.

De eigen winkels van Marks & Spencer in het buitenland leden vorig jaar gezamenlijk een verlies van ruim vijftig miljoen euro op nog geen tweehonderd miljoen euro omzet. De retailer behoudt alleen eigen winkels in Ierland, Hongkong en Tsjechië en richt zich verder alleen op franchisers en joint ventures. De winkels in Nederland worden naar verwachting volgend jaar gesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!