​‘Uitstekend omzetjaar’ voor woonretailers

​‘Uitstekend omzetjaar’ voor woonretailers

De woondetailhandel heeft in het derde kwartaal 7,7 procent meer omzet geboekt dan een jaar eerder. Bovendien wordt voor de laatste weken van het jaar nog een eindspurt verwacht, meldt brancheorganisatie INretail.

Woonwinkels presteerden in het derde kwartaal het best, met een groei van 15,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Slaapspeciaalzaken noteerden een plus van vijf procent, terwijl winkels in woningtextiel hun omzet met 0,8 procent zagen teruglopen. Meubel- en keukenzaken groeiden met respectievelijk 4,9 en 6,5 procent.

Vooral ondernemers in de drie grootste steden (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) groeien flink, omdat zij extra profiteren van de aantrekkende huizenmarkt. Dankzij de populariteit van wonen in de stad en de vele verhuizingen hebben woonwinkels daar in de eerste drie kwartalen een omzetgroei van 14,8 procent geboekt.

De totale groei van de woondetailhandel over de eerste negen maanden komt uit op 7,6 procent. De helft van de retailers in de woonbranche verwacht de omzet van het laatste kwartaal van vorig jaar te evenaren. Destijds werd een omzetgroei van 10,3 procent gerealiseerd in de woondetailhandel.

De voorwaarden voor een eindspurt in het laatste kwartaal lijken volgens INretail uitstekend. Zo is het consumentenvertrouwen positief en kent december relatief veel verkoopdagen, doordat de kerstdagen in het eerste weekend van de vakantieperiode vallen. Veel mensen gebruiken volgens de brancheorganisatie hun vrije dagen dan om te winkelen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!