​Thuisbezorgd.nl groeit vooral buiten Nederland

​Thuisbezorgd.nl groeit vooral buiten Nederland

Takeaway.com heeft zijn totaal aantal bestellingen in het derde kwartaal met 45 procent zien toenemen vergeleken met een jaar eerder. In Nederland bleef de groei beperkt tot dertig procent, blijkt uit de eerste handelsupdate sinds de beursgang.

Thuisbezorgd.nl zag zijn totale aantal orders groeien van ruim 8,3 miljoen naar iets meer dan twaalf miljoen bestellingen. Over de eerste negen maanden van het jaar kwam dat aantal uit op bijna 34,5 miljoen, ten opzichte van 24 miljoen vorig jaar. De etenbestelsite groeide vooral sterk buiten Nederland en Duitsland. In de ‘overige’ markten bedroeg de groei 82 procent in het derde kwartaal en 75 procent over de eerste negen maanden gezien.

De maaltijdbezorger meldt verder dat de integratie van Just Eat Benelux binnen een maand succesvol werd afgerond. Dee overgenomen branchegenoot heeft nog geen significante bijdrage geleverd aan de Nederlandse groei in het derde kwartaal. Voor de laatste drie maanden van het jaar verwacht Thuisbezorgd.nl wel een ‘gematigd positieve’ invloed.

Thuisbezorgd.nl verwacht over 2016 een positieve ebitda-marge in België. In Nederland is het maaltijdconcern al winstgevend en in Duitsland hoopt het dat binnen twee tot drie jaar te zijn. Bij de oosterburen ligt de focus voorlopig nog op groei.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!