​Omzet fashionwinkels keldert in september

​Omzet fashionwinkels keldert in september

De detailhandel heeft in september 1,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Non-foodretailers zagen hun inkomsten juist dalen, blijkt uit cijfers van het CBS.

In de non-foodbranche daalde de omzet met 3,4 procent, vooral door de lagere verkopen. Kledingwinkels kelderden zelfs met 9,3 procent, vooral door het warme weer in september. In juli en augustus zagen zij nog een stijging van respectievelijk 7,5 en 3,5 procent.

Winkels in voedings- en genotmiddelen zagen hun omzet met 5,1 procent toenemen. Speciaalzaken groeiden daarbij net iets sterker dan supermarkten. De verkoopvolumes in deze branche lagen 4,3 procent hoger, terwijl de prijzen 0,7 zijn gestegen.

Elektronicazaken zagen hun omzet opnieuw dalen, zij het met 2,7 procent wat minder dan voorgaande maanden. Doe-het-zelfzaken zagen hun omzet het sterkst toenemen, met 5,6 procent. Ook drogisterijen en woonwinkels boekten omzetgroei, van respectievelijk 2,2 en 0,9 procent.

De onlineomzet is met 11,2 procent gegroeid, meldt het CBS verder. Pure webwinkels zagen hun inkomsten met 14,1 procent stijgen, terwijl de webshops van fysieke retailers met 7,1 procent groeiden

De hogere retailomzet kwam vooral door een gunstigere samenstelling van de koopdagen. September had een donderdag en een vrijdag meer en een dinsdag en woensdag minder dan vorig jaar. Daarvoor gecorrigeerd, zou de omzet juist lager uitvallen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends