​‘AH en franchisers moeten allebei stap doen’

​‘AH en franchisers moeten allebei stap doen’

Albert Heijn wil het slepende conflict met zijn franchisenemers door goed onderling overleg oplossen. "De rechtszaak die is aangespannen kan erg lang gaan duren", zegt senior vice president real estate & construction and franchise Anneke de Vries van de supermarktketen tegen RetailNews.

De franchiseformule en de ondernemers zijn ‘succesvol en belangrijk voor Albert Heijn’, zei De Vries donderdag tijdens Jaarcongres RetailAgenda. Het extra bedrag dat de ondernemers van de retailer verlangen, onder meer aan winsten en bonussen, is volgens haar echter 'dermate hoog' dat de franchiseovereenkomst zou moeten worden aangepast. “Dan moeten we een nieuw samenwerkingsmodel overeenkomen, waarbij bijvoorbeeld de fee verhoogd wordt.”

Albert Heijn en de ondernemers zullen volgens De Vries allebei een stap moeten zetten om nader tot elkaar te komen. “Waar twee kijven, hebben twee schuld.” Franchise blijft ook op langere termijn een belangrijk onderdeel van het bedrijf, verwacht De Vries. “We hebben huwelijksproblemen, maar willen wel getrouwd blijven.”

Franchisenemers liggen al jaren met Albert Heijn in de clinch, omdat de supermarktketen volgens hen allerlei bonussen voor zichzelf houdt. De retailer stelt dat de ondernemers daar geen recht op hebben, omdat zij ook niet in de investeringen en risico’s van Albert Heijn delen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!