​Pizza Hut wil landelijke dekking in Nederland

​Pizza Hut wil landelijke dekking in Nederland

Pizza Hut gaat zijn Nederlandse winkelbestand de komende jaren fors uitbreiden. Moederbedrijf Yum! Brands wil binnen drie jaar zeker vijftien vestigingen openen, schrijft NU.nl.

De Amerikaanse formule werkt samen met de ondernemers Soniel en Rakesh Sewnarain, die de keten in ons land moeten opzetten. Uiteindelijk willen ze landelijke dekking bereiken. Door de hoge naamsbekendheid van Pizza Hut, hebben veel consumenten volgens hen nog altijd het idee dat er veel filialen in Nederland zijn.

Pizza Hut heeft momenteel alleen nog een vestiging in Rotterdam. Tot begin dit jaar was de pizzaketen ook gevestigd in Den Haag, maar die winkel ging in februari failliet. Met de Haagse vestiging maakte Pizza Hut in 1973 niet alleen zijn entree in Nederland, maar ook in Europa. De franchisenemer achter de Rotterdamse winkel heeft de verliezen van zijn Haagse zuster jarenlang opgevangen, maar die kon of wilde dat niet langer meer doen.

Pizza Hut had op zijn hoogtepunt drie vestigingen in ons land, met ook nog een winkel in Scheveningen. Daarnaast waren er nog enige tijd locaties op NS-stations. Wereldwijd is Pizza Hut de grootste pizzaketen, met twaalfduizend restaurants in 86 landen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends