​Supers moeten tabakswaar snel afschermen

​Supers moeten tabakswaar snel afschermen

Supermarkten mogen pakjes sigaretten niet langer in het zicht van klanten uitstallen. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer, die daarvoor dinsdag een wens neerlegde bij het kabinet.

De maatregel moet snel mogelijk in gaan om te voorkomen dat jongeren gaan roken, aldus de politici. Een aantal supermarkten heeft al stappen genomen. Zo heeft Dirk van den Broek in zijn vestigingen inmiddels lades geïntroduceerd waar de producten bewaard worden. “We voorzien dat we in de nabije toekomst de verplichting krijgen tabak uit het zicht te plaatsen”, verklaart directeur Marcel Huizing in het Algemeen Dagblad.

Jumbo bewaart de sigaretten sinds afgelopen zomer achter matglazen deuren. De Veghelse supermarktketen wil naar eigen zeggen klanten niet langer te willen confronteren met de afschrikwekkende afbeeldingen op tabaksverpakkingen. Albert Heijn kijkt nog naar de opties om sigaretten af te schermen.

Brancheorganisatie CBL en staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid zijn in gesprek over zelfregulering door supermarkten op dit vlak. Die besprekingen moeten 1 december zijn afgerond.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends