​Picnic brengt app voor blinden uit

​Picnic brengt app voor blinden uit

App-only supermarkt Picnic heeft dinsdag een boodschappenapp voor mensen met een visuele beperking gelanceerd. De applicatie is door Picnic zelf ontwikkeld, in samenwerking met klanten die blind zijn.

Picnic heeft met de nieuwe app naar eigen zeggen een primeur voor het doen van online boodschappen. Een klant van de onlinesuper droeg ideeën aan om de app toegankelijker te maken voor blinden en slechtzienden. Op basis daarvan zijn Picnics eigen iOS-developers aan de slag gegaan.

Uit recent onderzoek van expertisecentrum Accessibility bleek dat veel Nederlandse websites nog slecht toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Ook bij de mobiele apps van websites bleek de toegankelijkheid niet overal in orde. Die varieerde van ‘bijna volledig toegankelijk’ tot ‘compleet onbruikbaar’ voor blinden en slechtzienden. Gemiddeld kwam de score voor de apps uit op ‘matig toegankelijk.’

“Ik denk dat de app van Picnic ook voor de doelgroep blinden en slechtzienden erg interessant kan zijn”, reageert onderzoeker Ron Beenen van Accessibility. Thuiswinkel.org liet naar aanleiding van het onderzoek tegenover Radio 1 weten dat toegankelijkheid voor webwinkels ‘absolute noodzaak’ is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!