'​Hans Anders wederom in de etalage'

'​Hans Anders wederom in de etalage'

Alpha en Alpinvest doen een nieuwe poging om Hans Anders van de hand te doen. De eigenaren hebben een aantal mogelijke kopers benaderd, meldt Het Financieele Dagblad.

De investeerders 3i en CVC worden genoemd als overnamekandidaat. Nu de keten betere resultaten boekt, zijn de kansen voor een verkoop volgens ingewijden groter dan de vorige keer. Voor dit jaar rekent de retailer op een omzetgroei van ten minste tien procent naar bijna tweehonderd miljoen euro en een brutobedrijfsresultaat van tussen de 33 miljoen en 36 miljoen euro.

Hans Anders kan niets concreets zeggen over een overname, zegt directeur Remco Boerefijn. “Zolang we eigendom zijn van private equity weten we dat we een keer verkocht worden. Die signalen zullen er altijd zijn.” Zo zetten de aandeelhouders afgelopen zomer een lening van 107 miljoen euro om in eigen vermogen. De optiekketen is daardoor winstgevend. De rente die de eigenaren hierdoor mislopen, wordt gecompenseerd door een hogere opbrengst bij een toekomstige verkoop, verklaarde Boerefijn destijds.

Hans Anders is sinds 2011 in handen van het Franse Alpha en Alpinvest. De investeerders hebben dit keer zakenbank Rothschild ingehuurd om de verkoop te begeleiden. In maart liep een verkooppoging onder leiding van ING nog op niets uit. Potentiële kopers waren niet bereid om de vraagprijs van naar verluidt ruim driehonderd miljoen euro te betalen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends