Domino’s claimt primeur met dronebezorging

Domino’s claimt primeur met dronebezorging

Domino’s heeft woensdag succesvol een pizza per drone bezorgd in Nieuw-Zeeland. Het is naar eigen zeggen wereldwijd de eerste geslaagde pizzabezorging met een drone, schrijft ZDnet.

De pizza werd bezorgd in Whangaparaoa, zo’n 25 kilometer ten noorden van Auckland. Deze week worden daar meer dronebezorgingen uitgevoerd, zegt ceo Don Meij. Op basis van de ervaringen daarmee, worden de bezorgmethode volgend jaar verder uitgebouwd.

Gevlogen werd met een DRU Drone van ontwikkelaar Flirtey. Via GPS wist het onbemande toestel de tuin van een woning in de Nieuw-Zeelandse stad te bereiken. “Deze drone wordt een essentieel onderdeel van onze bezorgvloot”, verwacht Meij.

De drone vliegt zo’n twintig kilometer per uur en gebruikt data van Google Maps, gecombineerd met de eigen GPS-technologie van Domino’s. Daarmee worden onder meer bruggen, voetpaden en vuilnisbakken op de straat toegevoegd.

Domino’s kondigde de dronetest in Nieuw-Zeeland in augustus aan. Daarbij liet de retailer weten dat ook onder meer Nederland, België en Duitsland daarna aan de beurt komen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends