​Muziekhandel na eeuw weg bij Concertgebouw

​Muziekhandel na eeuw weg bij Concertgebouw

Verkoper en uitgever van bladmuziek Broekmans & Van Poppel vertrekt uit de Amsterdamse Van Baerlestraat. De winkel kan de oplopende huurprijzen niet meer opbrengen, zegt directeur Marco Ganzinotti in Het Financieele Dagblad.

De muziekhandel verkast naar Badhoevedorp, tussen Amsterdam en Schiphol. Broekmans & Van Poppel was sinds 1914 vlakbij het Amsterdamste Concertgebouw gevestigd. Het familiebedrijf is inmiddels in handen van de vierde generatie. “Onze accountant riep al tegen de vorige generatie dat we een ander pand moesten zoeken”, aldus Ganzinotti.

Naast de stijgende huurprijzen, heeft de retailer te maken met dalende verkopen. “We zien al decennialang dat er steeds wordt gekopieerd”, aldus Ganzinotti. Dat gebeurde volgens hem al met de kopieermachine, voordat het downloaden erbij kwam. Bovendien neemt de online concurrentie van kleine doe-het-zelfuitgevers toe.

Broekmans & Van Poppel had al een magazijn in Badhoevedorp, dat nu tevens een winkelfunctie krijgt. Daarnaast is er nog een vestiging in Utrecht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!