​Winkels Kaiser's nog dit jaar naar Edeka

​Winkels Kaiser's nog dit jaar naar Edeka

De toekomst van de Duitse supermarktketen Kaiser’s Tengelmann lijkt veiliggesteld. Edeka neemt de winkels nog dit jaar over, meldt persbureau DPA.

Concurrent Rewe neemt zo’n 120 filialen in Berlijn over en enkele winkels in München en Noordrijn-Westfalen. Daarover is de afgelopen weken een akkoord gesloten, blijkt uit een brief van de president-commissaris van Kaiser’s aan de medewerkers. Alle vijftienduizend banen blijven door de deal behouden.

De deal is de uitkomst van jarenlange onderhandelingen, die vorige maand nog leken stukgelopen Het akkoord is gered na bemiddeling van oud-kanselier Gerhard Schröder, die op voorspraak van minister Sigmar Gabriel bij het onderhandelingsproces is betrokken. Hij maakte begin deze maand al bekend dat de bestuursvoorzitters van Edeka en Rewe ‘op hoofdlijnen’ een akkoord hebben bereikt.

Rewe zal zijn eerder ingediende klacht tegen Edeka vanwege de overname intrekken. Tengelmann probeert Kaiser’s al twee jaar te verkopen en sloot daarvoor een overeenkomst met Edeka, maar Rewe lag dwars.

Reacties

Laatste nieuws

Lees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.

RetailTrends