​Winkels Kaiser's nog dit jaar naar Edeka

De toekomst van de Duitse supermarktketen Kaiser’s Tengelmann lijkt veiliggesteld. Edeka neemt de winkels nog dit jaar over, meldt persbureau DPA.

Concurrent Rewe neemt zo’n 120 filialen in Berlijn over en enkele winkels in München en Noordrijn-Westfalen. Daarover is de afgelopen weken een akkoord gesloten, blijkt uit een brief van de president-commissaris van Kaiser’s aan de medewerkers. Alle vijftienduizend banen blijven door de deal behouden.

De deal is de uitkomst van jarenlange onderhandelingen, die vorige maand nog leken stukgelopen Het akkoord is gered na bemiddeling van oud-kanselier Gerhard Schröder, die op voorspraak van minister Sigmar Gabriel bij het onderhandelingsproces is betrokken. Hij maakte begin deze maand al bekend dat de bestuursvoorzitters van Edeka en Rewe ‘op hoofdlijnen’ een akkoord hebben bereikt.

Rewe zal zijn eerder ingediende klacht tegen Edeka vanwege de overname intrekken. Tengelmann probeert Kaiser’s al twee jaar te verkopen en sloot daarvoor een overeenkomst met Edeka, maar Rewe lag dwars.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!