​Toekomst Charles Vögele in Nederland onduidelijk

​Toekomst Charles Vögele in Nederland onduidelijk

Charles Vögele is overgenomen door het Italiaanse consortium Sempione Retail. Voor de Nederlandse winkels heeft dit vooralsnog geen gevolgen, laat een woordvoerder van de modeketen weten aan RetailNews.

Sempione, bestaande uit de Italiaanse moderetailer OVS en investeringsmaatschappijen Aspen Trust Services en Reails Investment, heeft een belang van 82,62 procent genomen. In Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië worden de winkels omgebouwd naar OVS-vestigingen, zo vertelde ceo Stefano Berlado in Zwitserse media. Dat zal in Nederland ‘in geen geval’ gebeuren, liet een woordvoerder van Sempione desgevraagd weten.

Charles Vögele beraadt zich nog op het strategische plan voor Nederland, zegt de woordvoerder van de retailer. De transactie wordt naar verwachting half december afgerond. Dan volgt mogelijk meer duidelijkheid. De Sempione-woordvoerder acht het onwaarschijnlijk dat de merknaam Charles Vögele in ons land gehandhaafd blijft, maar weet ook niet wat er wel gebeurt.

Eerder werd al bekend dat de fashionketen zich terugtrekt uit België. Ondanks een reorganisatie lukte het daar niet om winstgevend te worden. Een woordvoerder liet eerder nog weten dat dat geen voorbode was op een vertrek uit Nederland.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends