​Outlet Assen van de baan

​Outlet Assen van de baan

Een meerderheid van Provinciale Staten is tegen de komst van een factory outlet center in Assen. Dat werd woensdagavond duidelijk tijdens een commissievergadering, schrijft het Dagblad van het Noorden.

Het veranderde standpunt van de VVD heeft de doorslag gegeven. Deze partij was eerder nog voor een outletcentrum, maar veranderde van standpunt. De nieuwe landelijke Retailagenda van VVD-minister Henk Kamp, waar het terugdringen van het aantal vierkante winkelmeters een belangrijk onderdeel van is, noemt de partij als belangrijkste reden.

De kwestie komt over drie weken formeel aan de orde in de Provinciale Staten, maar het staat vast dat een meerderheid tegen het plan zal stemmen. Initiatiefnemer Raymond Coronel van de outlet reageert teleurgesteld. “Het wordt me niet gemakkelijk gemaakt in het noorden.” Hij zei op zoek te gaan naar andere locaties in Noord-Nederland.

Het afketsen van het plan voor een outletcenter, heeft geleid tot de interesse van meerdere grote retailers om naar Assen te komen, zegt vastgoedconcern VVAC. Zo zouden Hudson’s Bay en ‘Zara-achtige retailers’ interesse hebben in het voormalige V&D-pand.

Het college van Gedeputeerden gaf begin deze maand nog een positief advies over een factory outlet center. De gemeente Assen gaf in februari al groen licht.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends