​Provast wil af van Markthal-eigenaar Klépierre

​Provast wil af van Markthal-eigenaar Klépierre

Markthal-ontwikkelaar Provast heeft geen vertrouwen in de toekomst van de vershal onder de huidige eigenaar. “Als Klépierre zo doorgaat, glijdt het concept verder weg en heb je over vijf jaar een tennishal”, zei directeur Hans de Jong volgens het Algemeen Dagblad maandag in de rechtbank.

Provast verwijt Klépierre onder meer een ‘gigantische verhoging van de servicekosten’, waarmee de toekomst van de ondernemers in gevaar komt. Ook is de ontwikkelaar bezorgd over de leegstand. Klépierre op zijn beurt eist zes tot acht miljoen euro van Provast aan schadeposten. Zo zouden de huurders in de Markthal een gezamenlijke betalingsachterstand van negenhonderdduizend euro hebben.

Klépierre en Provast lagen al rond de oplevering van de Markthal twee jaar geleden met elkaar in de clinch. Zo waren er volgens de eigenaar ‘ernstige bouwkundige en installatietechnische gebreken’. De rechter doet op 8 februari een uitspraak.

Ook de huurders in de Markthal hebben al maandenlang een conflict met Klépierre. De voornaamste bezwaren zijn de hoge servicekosten en de klimaatbeheersing. Verschillende ondernemers hebben de Rotterdamse hal al moeten verlaten omdat de kosten te hoog werden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!