Meeste Charles Vögele-winkels in België failliet

Meeste Charles Vögele-winkels in België failliet

Van de 41 vestigingen van Charles Vögele in België, zijn er uiteindelijk veertien verkocht. Voor de overige winkels wordt het faillissement aangevraagd, maakt het modeconcern bekend.

Acht van de veertien winkels zijn verkocht aan de Belgische kledingketen Bel&Bo. De andere filialen worden overgenomen door Jeanspoker, Chaussea, ZEB, You + Me en Immgest. De vestigingen gaan per 1 december over naar hun nieuwe eigenaar. Charles Vögele hoopt dat zeker zeventig van de 217 banen behouden kunnen worden.

Het faillissement voor de 27 winkels wordt dinsdag aangevraagd bij de rechtbank. Als dat wordt geaccepteerd, wordt een curator aangesteld die over de verdere gang van zaken beslist.

Charles Vögele maakte deze zomer bekend zich terug te trekken van de Belgische markt vanwege aanhoudende verliezen. Het Zwitserse modeconcern werd vorige week overgenomen door het Italiaanse consortium Sempione Retail. Voor de Nederlandse winkels heeft dat vooralsnog geen gevolgen, al liet een woordvoerder van de nieuwe eigenaar weten dat het onwaarschijnlijk is dat de merknaam in ons land gehandhaafd blijft.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends