​Kalverstraat hoger in lijst duurste winkelstraten

​Kalverstraat hoger in lijst duurste winkelstraten

De Amsterdamse Kalverstraat staat op de zeventiende plaats van duurste winkelstraten ter wereld. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Cushman & Wakefield naar de winkelstraten met de hoogste huurprijzen per land.

De Kalverstraat is één plaats gestegen ten opzichte van vorige jaar en kent een huurprijs van drieduizend euro per vierkante meter per jaar. Upper Fifth Avenue in New York is opnieuw de duurste winkelstraat ter wereld, met een prijs van ruim 29 duizend euro per vierkante meter. Causewau Bay in Hongkong en Avenue des Champs Élysées in Parijs volgen op plek twee en drie, met prijzen van respectievelijk bijna 28 duizend en ruim dertienduizend euro per vierkante meter.

Van de Nederlandse winkelstraten is de huur in de P.C. Hooftstraat het sterkst gestegen, met bijna tien procent van 2050 euro naar 2250 euro. In de Kalverstraat bleef de stijging beperkt tot 3,4 procent, terwijl de huren in winkelsteden als Den Haag en Rotterdam juist met enkele procenten daalden.

In de lijst van Cushman & Wakefield wordt gekeken naar de duurste winkelstraat per land. Als alle winkelstraten worden meegenomen, komt de Kalverstraat niet in de top twintig terecht. In de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) worden vijf plekken in de top tien bezet door Parijse winkelstraten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends