​Nieuw zusterbedrijf voor Aktiesport en Perry Sport

​Nieuw zusterbedrijf voor Aktiesport en Perry Sport

JD Sports neemt de Britse winkelketen Go Outdoors over. De eigenaar van Aktiesport en Perry Sport legt 112,3 miljoen pond (132 miljoen euro) neer voor de overname van alle aandelen. Oprichters Paul Caplan en John Graham van Go Outdoors verlaten het bedrijf.

Go Outdoors telt momenteel 58 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en is vooral actief in retailparken buiten stadscentra. De retailer was in het afgelopen boekjaar, dat eind januari afliep, goed voor 202,2 miljoen pond omzet en een winst voor belastingen van 4,9 miljoen.

JD Sports is in toenemende mate geïnteresseerd in outdoor, getuige ook de aanwezigheid van 182 winkels van Blacks, Millets, Ultimate Outdoors en Tiso. Die ketens waren vorig boekjaar goed voor 155 miljoen pond. De omzet in de winkels van Blacks, Millets, Ultimate Outdoors en Tiso werd voornamelijk in de binnenstad geboekt. Er is volgens het moederbedrijf nauwelijks sprake van overlapping met het winkelbestand van Go Outdoors.

JD Sports betaalde in maart 26,5 miljoen euro voor de overname van Aktiesport en Perry Sport, die een maand eerder failliet waren verklaard.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!