​‘Sligro moet Emté van de hand doen’

​‘Sligro moet Emté van de hand doen’

De kans dat Sligro zijn supermarkten binnen anderhalf jaar verkoopt, is vijftig procent. Veel beleggers zouden die stap toejuichen, schrijft beursanalist Patrick Roquas van Kepler Cheuvreux volgens Het Financieele Dagblad in een rapport.

Emté presteert slechter dan de rest van het bedrijf, zo legt Roquas uit. Bovendien droogt de kasstroom uit de winkels op en staan grote investeringen in vernieuwing op de planning. Daarom is nu volgens Roquas een goed moment om de retailtak te verkopen. Een driejarenplan om de problemen bij Emté op te lossen, is er volgens de analist niet bij Sligro.

Sligro is aanzienlijk meer waard als het zijn supermarkten verkoopt, stelt Kepler Cheuvreux. Het foodconcern laat weten dat een verkoop van Emté niet aan de orde is, omdat de supermarkten belangrijk zijn voor de prestaties van het hele bedrijf.

Emté blijft achter op de markt en drukt de prestaties van Sligro. In het derde kwartaal daalde de omzet met 0,8 procent, vooral door de winkels van de oude 2.0-formule. Als gevolg daarvan verwacht Sligro een duidelijk lagere winst dan vorig jaar. Wel verwacht het concern veel van de 3.0-formule van Emté, die eind dit jaar in vijftien vestigingen moet zijn uitgerold.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends