​Rocket Internet beperkt de schade

​Rocket Internet beperkt de schade

Rocket Internet heeft over de eerste negen maanden een verlies van 642 miljoen euro in de boeken geschreven. Dat is een fractie meer dan de 617 miljoen euro, die de Duitse investeringsmaatschappij over het eerste halfjaar alin het rood stond.

Rocket Internet richt zich de laatste tijd op het winstgevend maken van startups als HelloFresh en Westwing. Het bedrijf zegt nog 2,6 miljard euro aan groeigeld in kas te hebben. Daarmee reageert Rocket Internet op de zorgen van beleggers over de oplopende verliezen, schrijft Het Financieele Dagblad.

De focus op winstgevendheid zorgt ervoor dat de omzet van de startups minder hard groeit dan voorheen. Toch zag HelloFresh zijn omzet over de eerste negen maanden nog met 121 procent groeien naar een omzet van 438,3 miljoen euro. Het negatieve bedrijfsresultaat (ebitda) liep echter ook op tot 71 miljoen euro.

Westwing, dat eveneens in ons land actief is, groeide met dertien procent naar 173,8 miljoen euro omzet, bij een negatief bedrijfsresultaat van 15,9 miljoen. De modebedrijven van Rocket Internet, waaronder Zalora, zagen hun omzet met negen procent toenemen tot 706 miljoen euro. De ebitda kwam uit op 122 miljoen, tegenover 252 miljoen een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!