​Ruim duizend winkels aangesloten bij Findur

​Ruim duizend winkels aangesloten bij Findur

De app Findur toont het assortiment en de beschikbare voorraad van winkels in de buurt en de route daarnaartoe. Ruim een jaar na de lancering zijn meer dan duizend winkels bij het platform aangesloten, waaronder de Bijenkorf, WE Fashion, vanHaren en Hunkemöller. Dat laat medeoprichter Jochem Timmers weten tegenover het Eindhovens Dagblad.

Het zoekplatform is ontwikkeld door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en werd vorig jaar als eerste getest door Score en de schoenenwinkels van het inmiddels failliete Macintosh. De aandacht lag het afgelopen jaar op het strikken van meer winkels, vertelt medeoprichter Max Aerts. “Geen makkelijke taak, want we hadden nog weinig klanten. Daarom bieden we de winkels voorlopig gratis deelname aan.”

Het doel van de app is om het publiek terug te brengen naar het stadscentrum. Via Findur kunnen consumenten een item bekijken, reserveren om het vervolgens in de winkel te passen en eventueel af te rekenen. “Juist op gebied van kleding en schoenen hebben consumenten de behoefte om items te passen voordat ze tot aankoop overgaan”, aldus Timmers.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends