​Brussel helpt etailers met nieuwe btw-regels

​Brussel helpt etailers met nieuwe btw-regels

De Europese Commissie wil een online ‘alles-in-één’-loket invoeren voor de btw-aangifte bij crossborder e-commerce. Zo moet het voor webwinkels makkelijker worden om over de grens te verkopen.

Winkeliers moeten zich nu nog registreren en btw-aangifte doen in alle Europese landen waar ze actief zijn. Dat kan met de nieuwe regels online in het thuisland. Detailhandel Nederland is blij met de stap. “Uiteenlopende btw-procedures en- tarieven vormen al jaren een van de grootste obstakels bij grensoverschrijdend ondernemen”, zegt secretaris Europa Joran Frik. Wel roept de brancheorganisatie beleidsmakers op de regels verder te versimpelen, onder meer door het terugbrengen van de meer dan tachtig verschillende btw-tarieven in Europa.

De Europese Commissie wil verder de btw-fraude door webwinkels aanpakken. Lidstaten zouden daarmee tot vijf miljard euro aan belasting mislopen. Tot 2020 loopt dit bedrag op tot zeven miljard.

De plannen komen voort uit het actieplan dat de Europese Commissie eerder dit jaar presenteerde om crossborder e-commerce te stimuleren. Daarnaast maakte Brussel deze week al bekend online shoppen makkelijker te maken voor consumenten, door geoblocking aan te pakken. Webwinkels mogen daardoor geen bestellingen uit het buitenland meer weigeren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!