​Jysk spreekt van ‘beste bedrijfsresultaten ooit’

​Jysk spreekt van ‘beste bedrijfsresultaten ooit’

Jysk heeft in Nederland een omzet geboekt van 89,7 miljoen euro, bij een ebit van 0,3 miljoen euro. Dat is een groei van respectievelijk 10,7 miljoen en 3,2 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder. Het zijn naar eigen zeggen ‘de beste bedrijfsresultaten ooit’ voor de meubelketen in ons land.

Jysk is sinds 2006 actief in ons land en wist tot het afgelopen boekjaar nooit winst te boeken. Consumenten weten hun weg naar de Scandinavische winkelketen echter steeds vaker te vinden. “Na een trage start in de Nederlandse markt een paar jaar geleden, zijn we gaan accelereren en worden we steeds meer een belangrijke speler in de markt”, stelt countrymanager Frank Christant.

De verkopen stegen afgelopen boekjaar, dat eind augustus afliep, vooral binnen categorieën matrassen en (tuin)meubilair. Jysk opende in die periode vier nieuwe winkels en heeft nu 84 vestigingen in ons land. Dat aantal moet op termijn doorgroeien naar 110 tot 120 winkels, terwijl vanuit de Nederlandse organisatie ook winkels in België worden geopend.

Het moederbedrijf is inmiddels in 45 landen actief en is goed voor een omzet van 3,12 miljard euro. De ebit van de Jysk-groep komt uit op 422 miljoen euro.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends