​McGregor voor twee panden naar de rechter

​McGregor voor twee panden naar de rechter

Doniger Fashion Group heeft nieuwe huurovereenkomsten gesloten voor drie van de vijf gewenste flagshipstores. Het moederbedrijf van McGregor en Gaastra heeft voor twee locaties echter geen overeenstemming bereikt over een indeplaatsstelling. Daarvoor is inmiddels een procedure aangespannen bij de kantonrechter, melden curatoren Marc van Zanten en Marlous de Groot in een faillissementsverslag.

De vijf locaties zijn door Doniger Fashion Group als essentieel bestempeld voor de voortzetting van de activiteiten. Het gaat daarbij om winkellocaties in Den Haag, Laren, Maastricht en twee in Amsterdam.

McGregor Fashion Group had voor het faillissement over 88 huurovereenkomsten lopen voor de winkels van McGregor, Gaastra en Adam Brandstore. Voor zeventig panden is een nieuwe overeenkomst getekend, en op drie locaties is een indeplaatsstelling gerealiseerd. Vijftien vestigingen zijn gesloten. De doorstarter wil Adam Brandstore verkopen en de winkels van McGregor en Gaastra door franchisenemers laten runnen.

Doniger Fashion Group moet het na de doorstart doen zonder de aandelen in de professionele kledinglijn van Gaastra. Het bedrijf Xstyles ging niet akkoord met de verkoop van Gaastra Pro Gear, bestaande uit functionele zeilpakken, en heeft de aandelen nu zelf voor negenduizend euro gekocht. De voormalige joint-venturepartner probeerde eerder al samen met de Chinese familie Lo Gaastra te bemachtigen.

De curatoren laten verder weten deze maand een surveyonderzoek te houden onder voormalige werknemers, om de oorzaken van het faillissement te achterhalen. In de maanden februari tot en met juni volgen interviews met diverse betrokkenen. Ze verwachten in de tweede helft van volgend jaar de uitkomsten van het oorzakenonderzoek bekend te kunnen maken.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends