​Amazon opent supermarkt zonder kassa

​Amazon opent supermarkt zonder kassa

Amazon heeft een eerste supermarkt geopend in Seattle. De winkel zonder kassa is nu alleen toegankelijk voor eigen personeel, maar gaat begin volgend jaar open voor het grote publiek.

De winkel draagt de naam Amazon Go en beschikt volgens de retailer over de ‘meest geavanceerde winkeltechnologie’. Klanten moeten een app gebruiken om de winkel binnen te gaan, waarna ze de boodschappen kunnen pakken die ze willen en ze de winkel weer kunnen verlaten.

Voor de oplossing maakt Amazon naar eigen zeggen gebruik van dezelfde technologie als voor zelfrijdende auto's, waaronder computer vision en machine learning. De ‘Just Walk Out’-technologie detecteert automatisch welke producten iemand heeft gepakt en bewaart ze in een virtuele winkelwagen. Kort daarna wordt het verschuldigde bedrag van het Amazon-account afgeschreven. Op het ontbreken van de kassa na is de winkelervaring volgens Amazon hetzelfde als bij andere winkels.

De eerste winkel is zo’n 170 vierkante meter groot en heeft onder meer een ‘ready-to-eat’ aanbod voor ontbijt, lunch en diner. Ook zijn er snacks, kazen, chocolade en belangrijke boodschappen zoals brood en melk. Verder liggen er maaltijdboxen, met ingrediënten voor een maaltijd voor twee personen.

Amazon wil de komende twee jaar twintig fysieke supermarktlocaties openen, zo werd in oktober al bekend. De Amerikaanse etailer zou uiteindelijk ruimte zien voor tweeduizend vestigingen in zijn thuisland, bestaande uit verschillende formats.

Bekijk een video van Amazon Go op RetailWatching.

RetailTrends