​Hudson’s Bay blijft diep in het rood

​Hudson’s Bay blijft diep in het rood

Hudson’s Bay Company heeft in het derde kwartaal een verlies van 125 miljoen Canadese dollar (87,8 miljoen euro) geleden. Een jaar geleden stond er nog zeven miljoen dollar winst onder de streep.

Over de eerste negen maanden van dit jaar bedraagt het negatieve resultaat inmiddels 364 miljoen dollar. Het Canadese warenhuisconcern zag verder zijn vergelijkbare omzet met vier procent afnemen. Ook daalde de aangepaste ebitda van 170 miljoen naar 89 miljoen dollar. De totale omzet nam wel met bijna dertig procent toe tot 3,3 miljard dollar, voornamelijk door de overname van Galeria Kaufhof en Gilt.

Hudson’s Bay spreekt van een ‘uitdagend kwartaal’, met name op het gebied van vrouwenkleding, warenhuizen en luxeproducten. De verkopen vielen lager uit dan verwacht. Wel heeft de retailer vertrouwen in zijn ‘al channel’-strategie die op de langere termijn tot winst moet leiden.

Het warenhuisconcern heeft inmiddels twaalf vestigingen van Hudson’s Bay en één van Saks Off 5th in ons land bekendgemaakt. De komende twee jaar wil de retailer tot twintig nieuwe warenhuizen openen in ons land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!