​‘Hudson’s Bay en Primark dupe van Utrechtse symboolpolitiek’

​‘Hudson’s Bay en Primark dupe van Utrechtse symboolpolitiek’

VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen heeft in navolging van andere politieke partijen uit Utrecht een open brief geschreven aan Hudson’s Bay en Primark. Daarin noemt hij hun komst ‘een mooie kans voor het centrum en de stad Utrecht’ en ‘een impuls voor de lokale werkgelegenheid’.

Hudsons’ Bay en Primark gaan naar verluidt de leegte vullen die V&D in Hoog Catharijne heeft achtergelaten. Voor onder meer GroenLinks, D66 en CDA was dat nieuws de aanleiding om hun zorgen te uiten over ‘de milieubelasting en zweem van mensenrechtenschendingen’ die om de twee ketens zouden hangen. ‘Een stukje duurzame symboolpolitiek’, noemt Gilissen dat. “Laten we dat dan direct corrigeren: de gemeente Utrecht zal uw komst op precies dezelfde wijze behandelen als die van elke andere ondernemer.”

Gilissen stelt dat Hudson’s Bay en Primark net als andere ketens steeds bewuster en transparanter met de productie van kleding omgaan. Bovendien bepalen politieke partijen volgens hem niet waar Utrechters hun kleding kopen. “Die keuze is aan hen”, aldus het raadslid.

Hudson’s Bay en Primark zouden over twee jaar hun deuren willen openen in het vernieuwde winkelcentrum. Gilissen geeft de twee winkelketens ook advies voor mogelijk een tweede vestiging: “In ons nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn Centrum bent u natuurlijk ook van harte welkom.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends