​IKEA kijkt breder dan winkels

​IKEA kijkt breder dan winkels

IKEA wil winkels onderbrengen in grotere projecten, met ook onder meer hotels en woonruimte. In Kopenhagen investeert de meubelketen al in een dergelijk project, zegt ceo Peter Agnefjäll tegen The Wall Street Journal.

De ontwikkelingen rond ‘gemengd gebruik’ van ruimtes zijn volgens Agnefjäll nodig om nieuwe winkels meer in het centrum van steden te openen. “Zo kunnen we deze normaal vrij dure stukken grond kopen en de prijzen toch laag houden”, aldus Agnefjäll. In Kopenhagen wordt de winkel gecombineerd met een hotel en kantoor- en woonruimte.

Het recept voor IKEA’s succes zijn tot nu toe grote winkels in ‘aardappelvelden’ geweest, stelt Agnefjäll. “En die zijn er niet veel in het centrum van Londen.” Omdat zeventig procent van de wereldbevolking tegen 2050 in steden woont, moet IKEA volgens zijn ceo iets doen om toegankelijk te blijven.

IKEA opende in 2014 in Hamburg zijn eerste winkel in de binnenstad, een test voor toekomstige locaties. De woonwinkelketen zou onder meer zijn zinnen hebben gezet op een aantal panden van de failliete Britse warenhuisketen BHS.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!