​Drie winkels van Articles failliet

​Drie winkels van Articles failliet

Drie van de negen winkels van modeketen Articles zijn door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Het gaat om de winkels in Laren, Assen en Apeldoorn, laat eigenaar Pascal Zantman weten aan RetailNews.

De winkels in Heemstede, Alkmaar, Bergen op Zoom, Tilburg, Deventer, Apeldoorn en Drachten vallen buiten het faillissement. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, gaat het niet om acht failliete vestigingen. Wel zijn er acht BV's failliet verklaard, maar vijf daarvan zijn leeg. Het faillissement is aangevraagd door een crediteur, laat curator Krijn Hoogenboezem weten. Over de oorzaak kan hij nog niks zeggen. De drie winkels blijven voorlopig geopend.

De wholesaletak van het modemerk valt ook buiten het faillissement. Het label was tot 2010 onder de naam A-rticles onderdeel van Secon Group, waartoe tot begin deze eeuw ook G-star behoorde. In 2011 werd het label opnieuw gelanceerd door Zantman Modegroep. Dat bedrijf liet in april nog aan FashionUnited weten dat de Articles-winkels in 2015 een positief resultaat boekten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends