​Amazon ontkent plannen voor tweeduizend winkels

​Amazon ontkent plannen voor tweeduizend winkels

De berichten dat Amazon tweeduizend supermarkten wil openen zijn ‘absoluut onjuist’. Dat heeft een woordvoerder laten weten tegenover CNET. “We hebben geen plannen om tweeduizend van iets te openen. Niet eens in de buurt. We zijn nog lerende.”

Amazon opent binnenkort een eerste supermarkt zonder kassa in Seattle. The Wall Street Journal schreef vorige week dat de Amerikaanse etailer er uiteindelijk tweeduizend wil openen, in verschillende formats. Business Insider kwam al eerder tot diezelfde conclusie, nadat het documenten van Amazon had ingezien.

Amazon zou bovendien een supermarkt van zo’n drieduizend vierkante meter willen openen, die vergelijkbaar is met een vestiging van Aldi. Ook die geruchten worden door de woordvoerder ontkracht. “Er liggen geen plannen om een dergelijke winkel te openen.”

Het is niet voor het eerst dat de fysieke groeiplannen van Amazon onderwerp van discussie zijn. Na het openen van een eerste boekwinkel, stelde een vastgoedeigenaar dat de etailer de ambitie heeft om drie- tot vierhonderd fysieke boekenwinkels te openen. Hij nam zijn woorden echter snel weer terug.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!