​Kledingprijs naar laagste niveau in tien jaar

​Kledingprijs naar laagste niveau in tien jaar

Nederlandse consumenten betaalden vorig jaar bijna vier procent minder voor kleding dan twee jaar eerder. Bovendien is de kledingprijs in de afgelopen tien jaar niet zo laag geweest, blijkt uit cijfers van CBS.

Kleding was vorig jaar bijna een half procent goedkoper dan in 2005. De prijzen liepen tussen 2010 en 2013 op, maar daalden daarna sterk. De lagere prijzen hangen samen met de groei van de import uit Azië. Die is in de EU in de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld. Ruim 77 procent van de vorig jaar in Europa geïmporteerde kleding, kwam uit Azië.

Ruim vijfduizend Nederlandse bedrijven importeerden vorig jaar kleding uit Azië, met een totale waarde van ongeveer 7,2 miljard euro. Daarnaast werd voor ongeveer 5,8 miljard euro uit andere landen geïmporteerd. Verder komt ook via andere Europese landen Aziatische kleding ons land binnen.

De totale kledingimport door de EU groeide tussen 2005 en 2015 met 32 miljard euro, waaraan Aziatische landen dertig miljard bijdroegen. China en Bangladesh namen samen driekwart van dit bedrag voor hun rekening. Voor Bangladesh betekent deze kledingexport bijna de helft van de totale exportwaarde.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!