​Promiss zet mes in winkelbestand

​Promiss zet mes in winkelbestand

Promiss schrapt een aantal maanden na zijn herintroductie ongeveer de helft van zijn winkels. ‘Een aantal recent geopende winkellocaties sluiten minder goed aan bij de merkbeleving dan beoogd’, laat de modeketen weten.

Promiss gaat zich naar eigen zeggen met achttien winkels en een webshop focussen op groei. Dat betekent dat vijftien bestaande vestigingen sluiten. Het betreft volgens de retailer voormalige winkels van Superstar op B-locaties, waar in totaal 64 mensen werkzaam zijn.

De dochteronderneming van FNG baarde de afgelopen maanden opzien door in rap tempo het in 2015 failliet verklaarde merk nieuw leven in te blazen. De snelle groei in het aantal winkellocaties was volgens het bedrijf nodig om het vernieuwde Promiss ‘te vestigen’. Promiss gaat zich nu echter sterker richten op A-locaties, die beter zouden passen bij de kwalitatieve uitstraling van het vernieuwde merk.

Promiss zegt verder op korte termijn meer winkels op A-locaties te openen. Ook gaat het merk de samenwerking aan met diverse online marktplaatsen, waarmee de eerste stap richting internationale expansie wordt gemaakt.

Vorige week maakte zusterformule Friday al bekend zich terug te trekken van de Nederlandse markt. Het van oorsprong Belgische merk vulde eveneens een flink aantal panden van Superstar, maar sprak van een ‘mismatch tussen het introverte merk en de te commerciële ligging van de ex-Superstarpanden’.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends