​DA en D.I.O. eindelijk verenigd

​DA en D.I.O. eindelijk verenigd

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de overname van D.I.O. door DA-moeder Holland Pharma goedgekeurd. De bijna een jaar geleden voorgenomen fusie tussen beide drogisterijketens is daarmee afgerond.

Het gecombineerde bedrijf komt onder leiding te staan van Jos Jongstra, de huidige algemeen directeur van D.I.O. Door de fusie ontstaat volgens hem een ‘sterk collectief met ruimte voor individueel ondernemerschap’. “De fusie is goed nieuws voor ondernemers, personeel, leveranciers en de consument.”

Met de fusie worden ook de moederconcerns, groothandelsbedrijven FACO en Holland Pharma, verenigd. De ACM deed daar de afgelopen maanden nader onderzoek naar, nadat eerder al was vastgesteld dat er voor consumenten voldoende keus zou overblijven. De toezichthouder concludeert nu ook dat er voldoende andere groothandels overblijven, zoals Vriesia en Unipharma. Bovendien kan Holland Pharma volgens de ACM niet zomaar de prijzen verhogen, omdat het voor DA en D.I.O. niet makkelijk is dat door te berekenen aan de consument. Veel consumenten zouden dan overstappen naar concurrenten als Etos en Kruidvat, blijkt uit onderzoek van de ACM.

Vriesia riep de ACM in oktober nog op de krachtenbundeling te blokkeren. Het concern zei een kaalslag onder drogisterijen te verwachten, als vierhonderd van de 550 zelfstandige drogisten onder één noemer doorgaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!