​Vriesia overweegt stappen tegen fusie DA en D.I.O.

​Vriesia overweegt stappen tegen fusie DA en D.I.O.

Drogisterijgroothandel Vriesia is verbaasd over de goedkeuring van de ACM voor de fusie tussen DA en D.I.O. Zowel consumenten als ondernemers zullen hiervan volgens de directie nadelige gevolgen ondervinden.

Door de krachtenbundeling ontstaat een drogisterijlandschap dat wordt gedomineerd door een beperkt aantal partijen, stelt Vriesia. “Er ontstaat een groot machtsblok met drie ketens met bijna zeventig procent marktaandeel.” Door die situatie dreigt volgens Vriesia een concurrentiestrijd waarin het alleen nog gaat om lage prijzen voor een beperkt aantal producten. “Het assortiment gaat verschralen, winkels moeten inkrimpen in bezetting en ongetwijfeld zal een grote groep zelfstandige drogisterijen het op termijn niet kunnen bolwerken”, aldus de directie in een toelichting.

Vriesia beraadt zich op vervolgstappen tegen de fusie, die de drogisterijwereld ‘ernstig ontwricht’. Het groothandelsconcern riep eind oktober al op tot het tegenhouden van de fusie, vanwege de gevreesde kaalslag onder zelfstandige drogisterijen.

De ACM keurde de fusie dinsdag goed, na enkele maanden van onderzoek naar de gevolgen voor de groothandelsmarkt. Eerder al concludeerde de toezichthouder dat er voor consumenten voldoende keuze zou overblijven in het aanbod van drogisterijen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!