Domino’s wacht op wetgeving voor drones in Nederland

Domino’s wacht op wetgeving voor drones in Nederland

Domino’s Pizza begint met dronebezorging in Nederland zodra de wetgeving daarvoor in orde is. Dat zegt ceo André ten Wolde in het decembernummer van RetailTrends.

Vernieuwen en bezorgen zijn de twee facetten waarin Domino’s een expert wil zijn. De pizzaketen test daarom ook een bezorgrobot in Australië. Ook drones worden daar getest. “Voor de Kerst zullen pizza’s in Australië door de lucht worden afgeleverd”, aldus Ten Wolde. In Nieuw-Zeeland werd vorige maand al de eerste pizza per drone bezorgd.

Domino’s liet eerder dit jaar al weten dat ook Nederland op het lijstje stond om dronebezorging te introduceren, net als België en Duitsland. Voor de proef in Nieuw-Zeeland werkt Domino’s samen met het Amerikaanse Flirtey, een onafhankelijke ontwikkelaar van bezorgingen per drone. Met datzelfde bedrijf wist winkelketen 7-Eleven als eerste een succesvolle en door de FAA goedgekeurde dronepilot in de Verenigde Staten uit te voeren.

André ten Wolde is één van de sprekers tijdens de Webwinkel Vakdagen 2017. In het decembernummer van RetailTrends blikken verder keynotes van onder meer Beate Uhse, fonQ en Belsimpel.nl vooruit. Klik hier om de voorbeschouwingen te lezen en hier voor meer informatie over een abonnement.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends