​Detailhandel beleeft beste maand in jaren

​Detailhandel beleeft beste maand in jaren

De Nederlandse detailhandel heeft in oktober 5,4 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Dat is de grootste stijging sinds mei 2008, zo blijkt uit koopdaggecorrigeerde cijfers van het CBS. In april liep de omzet voor het laatst terug, wat bovendien de enige daling was in de afgelopen twee jaar.

De sprong in oktober wordt vooral veroorzaakt door de non-foodsector, die de omzet met 6,9 procent zag groeien. Het volume lag 6,6 procent hoger dan een jaar eerder. Kledingwinkels herstelden zich van de dramatische septembermaand, waarin hun omzet met 9,3 procent kelderde. In oktober groeide de omzet met liefst 14,4 procent, ten opzichte van een jaar eerder.

Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren kregen er 8,3 procent meer bij, gevolgd door drogisterijen en parfumerieën met een omzetgroei van zeven procent. Winkels in meubels en huishoudartikelen groeiden in oktober met 4,5 procent. Alleen de omzet van elektronicazaken kromp opnieuw, dit keer met een procent.

Oktober was ook voor de foodsector een goede maand, getuige de omzetgroei van 2,4 procent. Speciaalzaken krompen licht, maar in supermarkten lag de omzet 2,9 procent hoger.

De online omzet groeide in oktober met 19,2 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2015. Pure players zetten 23,7 procent meer om, waar multichannel retailers 14,1 procent meer omzet boekten met hun webshop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!