​Steeds meer supers open met Kerst

​Steeds meer supers open met Kerst

Het aantal supermarkten dat tijdens de kerstdagen zijn deuren opent ligt hoger dan vorig jaar. Ondanks dat Eerste Kerstdag op een zondag valt, openen Albert Heijn en Jumbo die dag meer vestigingen dan in 2015. Dat schrijft de NOS.

Albert Heijn heeft op Eerste Kerstdag 201 supermarkten open, tegenover 124 een jaar eerder. Een dag later openen 638 winkels hun deuren, ten opzichte van 617 in 2015. Bij Jumbo klimt het aantal openingen op Eerste Kerstdag van 94 naar 152 en op Tweede Kerstdag van 439 naar 491.

Jumbo verwacht twee dagen voor Kerst per winkel gemiddeld tweeduizend extra bezoeken in vergelijking met reguliere dagen. Dat zijn 1,1 miljoen meer bezoekers dan normaal, waarbij klanten ook nog eens zo’n vijftig procent meer uitgeven.

Met het oog op de verwachte topdrukte zegt Jumbo extra winkels te openen op Eerste Kerstdag. De twee grootste supermarktketens van ons land verwachten bovendien meer drukte online. Zo gaat Jumbo uit van bijna twee keer zoveel online bestellingen als vorig jaar. De ophaal- en bezorgmomenten op de zaterdagochtend voor Kerst zitten al bijna vol.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends