​‘Zeker tien gegadigden voor Hier Mode’

​‘Zeker tien gegadigden voor Hier Mode’

De failliete modeketens Hier Mode en Willemsen Mode kunnen rekenen op ‘flinke belangstelling’ van overnamekandidaten. Zeker tien partijen hebben zich gemeld om de keten geheel of gedeeltelijk over te nemen, zegt curator Reinier Quint tegen De Gelderlander.

De winkels kunnen volgens Quint nog ‘enkele weken tot een half jaar’ openblijven. De curator heeft daarmee naar eigen zeggen meer tijd om naar een oplossing te zeken. “Die is tweeledig: de schade voor schuldeisers beperken en zoveel mogelijk banen te behouden”, aldus Quint. De curator geeft de voorkeur aan een verkoop van het gehele concern, maar sluit een voortzetting in afgeslankte vorm niet uit.

De directie van Hier Mode en Willemsen mode vroeg deze week het faillissement aan. Eerder al liet de retailer weten zijn winkels te sluiten. De leiding had er geen vertrouwen meer in dat de benodigde investeringen in de winkels tot goede resultaten in de toekomst zouden leiden. Onder de holding vallen achttien winkels van Hier Mode en negen van Willemsen Mode.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends