​Provincie: ‘Outlet Zoetermeer versterkt winkelgebied’

​Provincie: ‘Outlet Zoetermeer versterkt winkelgebied’

Zuid-Holland heeft geen principiële bezwaren tegen nieuwbouw in bestaande winkelgebieden. “De Holland Outlet Mall belooft een verouderd winkelgebied te versterken en haalt niet-functionerende winkelmeters uit de markt”, zegt gedeputeerde Adri Bos-Lemstra tegen Vastgoedmarkt.

De provincie staat ook achter de bouw van Mall of the Netherlands, die donderdag officieel van start ging. De effecten van het nieuwe Leidsenhage op omliggende winkelgebieden zijn volgens Bos-Lemstra beperkt. Ze raadt tegenstanders van de bouw, zoals de eigenaren van winkelcentrum In de Boogaard in Rijswijk, aan hetzelfde te doen. “Helaas hebben we nog geen eenduidige plannen gezien”, aldus de gedeputeerde.

Wat betreft de Holland Outlet Mall benadrukt Bos-Lemstra dat de effecten op overige retailers zullen bepalen of de provincie ermee instemt. Volgens onderzoek in opdracht van Zoetermeer levert het outletcentrum twintig miljoen euro meer omzet voor het centrum op. Unibail-Rodamco, de grootste eigenaar van Stadshart Zoetermeer, betwijfelt dat en kondigt eigen onderzoek aan. Ook brancheorganisatie INretail noemde de geschetste impulsen van de outlet voor de binnenstad ‘zwaar overschat’.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends