​Hulst zet zinnen op city-outlet

​Hulst zet zinnen op city-outlet

De gemeente Hulst onderzoekt momenteel of de realisatie van een city-outlet haalbaar is. Een dergelijk fenomeen kan de mogelijkheid bieden ‘om de economische dynamiek in de binnenstad te bewaren’, zo laat de gemeente weten.

Hulst werkt momenteel aan een nieuwe retailvisie, in samenwerking met ondernemers, vastgoedeigenaren en andere belanghebbenden uit de lokale winkelgebieden. Daarin wil de gemeente onder meer antwoord krijgen op de vragen wat de vele faillissementen en trends betekenen voor de binnenstad, en welke winkelstructuur richting de toekomst aantrekkelijk en levensvatbaar is.

Het is volgens het gemeentebestuur de moeite waard om te onderzoeken of een deel van het winkelbestand kan worden getransformeerd tot een city-outlet. Het initiatief voor het onderzoek kwam in een eerder stadium van projectontwikkelaar Lafoma uit Terneuzen.

Een city-outlet is volgens de gemeente ‘een hele andere vorm van outlet dan de koopjesvestingen zoals Designer Outlet Roermond en Batavia-stad in Lelystad’. Het Duitse Bad Münstereifel zou een beter voorbeeld zijn.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends