​Consument besteedt meer en is onverminderd positief

​Consument besteedt meer en is onverminderd positief

Nederlandse consumenten hebben in oktober 2,7 procent meer uitgegeven dan een jaar eerder. Vooral duurzame goederen als kleding, schoenen, woninginrichting en huishoudelijke apparaten deden het goed, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

De groep duurzame goederen pluste in oktober 8,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. Daarnaast hebben consument 2,7 procent meer aan voedings- en genotmiddelen uitgegeven. Aan overige goederen, waaronder gas, gaven consumenten 0,2 procent meer uit dan een jaar eerder.

Verder werd 1,7 procent meer uitgegeven aan diensten. De consumentenbestedingen groeien al ruim twee jaar ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Het consumentenvertrouwen ligt december voor de derde maand op rij op hetzelfde niveau, dat nog altijd het hoogste in ruim negen jaar is. Consumenten oordelen een fractie negatiever over de economie dan in november, maar de koopbereidheid en het oordeel over hun financiële situatie blijft onveranderd. Consumenten vinden de tijd even gunstig voor het doen van grote aankopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!