​Topshelf opent in april in Alkmaar

​Topshelf opent in april in Alkmaar

Topshelf wil op 8 april in Alkmaar de deuren van zijn vierde warenhuis openen. Het streven is om de uitstraling van warenhuizen als Harrods en Selfridges te bereiken, vertelt eigenaar Inge van Kemenade tegenover het Noordhollands Dagblad. “Maar dan wel toegankelijker qua prijzen en met de assortimenten van nu.”

Van Kemenade ziet geen brood in het voeren van eigen merken. “Die massaliteit dient geen enkel doel”, stelt zij. Ze kiest juist voor ‘mooie, eigentijdse merken die niet overal te koop zijn’. Daarnaast wil ze klanten verrassen op de parterre met onder meer een chocolaterie, glasserviezen en luxe beautyafdeling.

In tegenstelling tot in Arnhem werkt Topshelf niet samen met La Place, maar ontwikkelt de retailer een eigen horecaformule. In Nijmegen krijgt Topshelf in de loop van volgend jaar een eigen terras en krijgt ook La Place een plek in het voormalige warenhuis van V&D.

Topshelf wil eind 2017 ook een nieuw warenhuis openen in Hoofddorp. Daarmee vult de retailer vijf voormalige locaties van V&D. Hudson’s Bay heeft inmiddels twaalf locaties in handen en aast op nog een aantal panden. Meer dan twintig voormalige V&D-vestigingen hebben nog altijd geen nieuwe huurder, blijkt uit een overzicht op RetailWatching.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends