​Flexibele winkeltijden Amsterdam op de helling

Om de drukte tegen te gaan, houdt Amsterdam onder meer de pilot met flexibele openingstijden voor winkels kritisch tegen het licht. Daarbij wordt onder meer het ‘drastisch inperken van specifieke gebieden’ onderzocht.

Andere maatregelen om de drukte in de stad te bestrijden neemt de gemeente onder meer via ‘crowd management’, waarbij proactief gestuurd wordt om ongewenste drukte in drukke winkelstraten tegen te gaan. Zo loopt in de Kalverstraat al een pilot met zes gastvrouwen, die toeristen die niet komen om te winkelen alternatieve routes wijzen.

De nieuwe maatregelen volgen op een rapport van De Rekenkamer. Amsterdam heeft de drukte in de stad onderschat, wordt daarin geconcludeerd. Het beleid van de gemeente is volgens directeur Jan de Ridder vaag. “De gemeente heeft geen helder idee geformuleerd over wat ze precies wil bereiken”, zegt hij tegen Het Parool.

De proef met onbeperkte winkelopeningstijden ging begin dit jaar van start. Coalitiepartners VVD en D66 wilden hiermee gezinnen met twee werkenden en alleenstaanden met lange werkdagen tegemoet komen. Bovendien zouden straten met meer geopende winkels goed zijn voor de veiligheid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!