​Coolblue komt op 850 miljoen uit

Coolblue draait dit jaar een omzet van 850 miljoen euro. De verwachte omzet voor volgend jaar is een miljard euro. Dat laat ceo Pieter Zwart weten in Volkskrant Magazine.

De retailer was vorig jaar nog goed voor een omzet van 555 miljoen euro. Daarnaast werd een winst van drie miljoen euro geboekt. Dat is weinig, beaamt Zwart. “Het is uit te leggen. Niks is zo inefficiënt als heel hard groeien.” Hij wijst op verhuizingen, aanstellingen en het vervangen van systemen. Reden tot zorg is er volgens hem niet: “De volumes zijn gigantisch.”

Coolblue stelde eerder dit jaar HAL Investments aan als vierde aandeelhouder, toen twee zakenpartners besloten meer afstand te nemen. Er is interesse voor een overname, maar dat is volgens Zwart nu niet aan de orde. Met de nieuwe aandeelhouder wil hij verder professionaliseren en zo nog ‘groter worden, beter zijn’.

Zwart stelt verder dat we op weg zijn naar een digitale samenleving, waarbij vrijwel alle organisaties zich opnieuw moeten uitvinden. Coolblue kan daaraan bijdragen en profiteren, stelt hij. “Het is een voorrecht in het voorste karretje van zo'n achtbaan te mogen zitten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!