​Winkelhuren in grote steden blijven stabiel

De huurprijzen in de duurste winkelstraten van Nederland zijn nagenoeg ongewijzigd. Buiten de top tien zijn de huurprijzen wel omlaag gegaan, stellen onderzoekers van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Amsterdam heeft de zes duurste straten van het land, waarbij de huren in de Kalverstraat het hoogst liggen. In die straat betalen retailers zo’n drieduizend euro per vierkante meter per jaar. De Rotterdamse Lijnbaan volgt in de ranglijst van duurste winkelstraten per stad op ruime afstand met 1.650 euro per jaar. Alleen in Arnhem liep de tophuurprijs iets terug.

Het is volgens head of retail Arjen Boesveldt een goed teken dat de huurprijzen stabiel zijn gebleven in een turbulent jaar voor de winkelbranche. “Ik denk dat stilstand in dit geval vooruitgang is”, zegt hij tegenover de NOS. Bovendien zijn de vooruitzichten volgens Boesveldt goed, nu de crisis voorbij is en diverse steden concrete plannen hebben om ‘een kwaliteitsslag te maken’. “Het gaat de goede kant op”, stelt hij.

De trek naar de grote steden zorgen ervoor dat winkels in dorpen en kleinere steden het zwaar blijven houden, voorspelt merkenstrateeg Paul Moers op RTL Z. “Het is heel moeilijk om daar retailers overeind te houden.”

Top tien duurste winkelstraten per stad

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends