​De prachtige paskamer van Tmall.com

​De prachtige paskamer van Tmall.com

XL-Muse hebben we leren kennen van de indrukwekkende boekenwinkels van Zhongshuge in Yangzhou en Hangzhou. In die laatste Chinese stad is nu een nieuw pareltje gerealiseerd door het ontwerpbureau, dat voortaan als X+living door het leven gaat. JOOOS geldt als de paskamer van Tmall.com, de populaire webwinkel uit de stal van Alibaba.

In het pand zijn de honderd populairste kledingmerken die op Tmall.com worden verkocht vertegenwoordigd, die door inkopers zijn onderverdeeld in vier categorieën. In de winkeletalage bevindt zich een interactief scherm, waarmee bezoekers kunnen browsen en shoppen voordat zij de winkel ingaan. Elk pashokje in de winkel is uitgerust met een plek om te rusten, makeup op te doen en een selfie te maken. Het grote doel? Een winkelomgeving creëren dat zowel kan concurreren met online shoppen, als er naast kan bestaan.

De vier categorieën zijn direct terug te zien in de winkel. Bij binnenkomst vind je de Mori Girl-collectie, te herkennen aan melkwitte muren, witte vloer en bamboepalen. De Celebrity-collectie is op zijn beurt voorzien van gouden kooien.

De afdeling van de OL-collectie heeft een donkergrijze vloer met een frame van lichten, die de ruimte een gereserveerde en beknopte uitstraling moeten geven.

Voor de Fashionable Girl-collectie wordt juist van veel kleur gebruikgemaakt. Grote knopen hangen tussen metalen roosters en kubussen aan het plafond als vliegende schotels. De kleuren en gevouwen lijnen moeten zorgen voor een dynamische ruimte, dat een gewaagde persoonlijkheid en speelsheid moet uitstralen.

De winkel telt 1850 vierkante meter en bevindt zich in Xingguang Avenue, in de buurt van bekende kledingketens als Uniqlo en Jack & Jones.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in