​Emté is eerste verliezer over 2016

​Emté is eerste verliezer over 2016

Supermarktketen Emté heeft in 2016 een omzetafname van 1,7 procent geboekt. Vorig jaar werd een omzet behaald van 827 miljoen euro, ten opzichte van 841 miljoen euro een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die moederbedrijf Sligro Food Group woensdag heeft gepubliceerd.

In het vierde kwartaal liep de omzet zelfs met vijf procent terug tot 210 miljoen euro, maar dat komt grotendeels doordat het boekjaar 2015 een extra week bevatte. De identieke consumentenomzet liep in het laatste kwartaal met 0,1 procent terug. Over het gehele jaar staat Emté 1,6 procent in de min.

Emté is daarmee de eerste supermarktketen die een omzetdaling over 2016 noteert. Coop, Jumbo en Plus lieten eerder deze week al weten harder te zijn gegroeid dan de markt, waar de groei volgens onderzoeksbureau GfK rond de 2,5 procent uitkomt.

De totale omzet van Sligro Food Group nam wel toe, doordat de groothandelstak met 8,6 procent groeide. De autonome omzet van Sligro groeide met 3,3 procent. In totaal was Sligro Food Group vorig jaar goed voor 2,81 miljard euro omzet, tegenover 2,67 miljard in 2015.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!