​Patta ‘pop-upt’ in Azië en de VS

​Patta ‘pop-upt’ in Azië en de VS

Het Amsterdamse label Patta opent binnenkort een pop-up store in Los Angeles. Daarnaast komen er tegen het eind van het jaar een aantal tijdelijke winkels in Azië. Dat laat medeoprichter Guillame Schmidt weten tegenover AT5.

Het kleding- en schoenenmerk opende afgelopen september zijn eerste winkel in het buitenland. Hoewel het plan was om eerst naar de Verenigde Staten te gaan, bevindt die vestiging zich in Londen. “Op een gegeven moment kwamen we erachter dat we veel verkochten in Engeland. Echt heel veel”, verklaart medeoprichter Edson Sabajo.

De verdere expansie naar het buitenland is mogelijk dankzij een speciaal fonds. Waar de winkels in Azië precies komen, kan Schmidt niet zeggen.

Patta ging twaalf jaar terug van start in het centrum van Amsterdam. Het label heeft volgens de eigenaren veel fans doordat het ‘een stukje culturele ruggengraat’ biedt. Daarnaast ligt de focus op contact met de klant en wordt muziek naar de voorgrond gebracht. “Wij brengen gewoon heel Amsterdam naar elke stad waar we komen”, stellen zij.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends